Kapasite Raporu Tercümesi

Yazar

Kapasite Raporu Tercümesi, Türkiye’deki işletmelerin üretim kapasiteleri, faaliyet durumları ve ekonomik performansları hakkında detaylı bilgi sağlayan bir rapordur. Bu rapor, iş dünyası ve ekonomi hakkında stratejik kararlar alınmasına yardımcı olmak amacıyla hazırlanır.

kapasite raporu tercümesi

Kapasite Raporu, üretim kapasitesi raporu olarak da bilinir, üretim yapan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının üretim kapasitesini gösteren ve onay tarihinden itibaren iki yıl süreyle geçerli olan resmi bir belgedir.

Kapasite raporu düzenleyebilmek için öncelikle ilgili şirketlerin ticaret siciline kayıtlı olması ve işyerlerinin bulunduğu ticaret ve sanayi odalarına üye olmaları gerekmektedir.

Kapasite raporu tercümesi, şirketlerin iletişim bilgilerinin yanı sıra, yıllık üretim kapasitelerini, kullanılan makine ekipmanını, hammaddeleri, kapasite hesaplamalarını ve sermaye ile istihdam verilerini içerir.

Kapasite Raporu Düzenleme Amacı: Kapasite raporları, ülkenin sanayi üretim kapasitesini belirlemek ve ekonomik ve stratejik planlara ışık tutmak amacıyla hazırlanır.

Kapasite Raporu Yasal Dayanağı: Kapasite raporlarının yasal dayanağı, şu düzenlemeler ve yasalara dayanır:

  • 28.05.1975 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7/9914 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı,
  • 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu,
  • 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu.

Kapasite Raporu Kullanıldığı Yerler:

  • Yatırım Teşvik Belgesi
  • Dahilde İşleme İzin Belgesi
  • Sanayi Sicil Belgesi başvuruları
  • Çeşitli ithalat ve ihracat işlemleri
  • İhaleler
  • Kredi temini
  • Sanayi Veri Tabanı oluşturulmasında
  • Kapasite raporu otomasyon sistemi

Kapasite Raporu Tercümesi

Tüm dillerde kapasite raporu tercümesi talepleriniz için bizimle iletişime geçin.

01.02.2008 tarihinden itibaren, Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi uygulanmış olup, kapasite raporlarındaki ürünler, ana makine ekipmanı ve ana hammadde bilgileri, NACE kodlama sistemi temel alınarak PRODCOM 2010 kodlama sistemi ile kodlanır.

Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi’nin başlamasıyla posta, kağıt ve manuel takip masraflarında önemli bir azalma yaşanmış ve en önemlisi işlemler zaman açısından kısaltılarak tasarruf sağlanmıştır. Böylece kapasite raporlarının elektronik ortamda saklanması da mümkün hale gelmiştir.

Kapasite Raporlarının İncelenmesi ve Onaylanması: 5174 sayılı Kanun’un verdiği yetkiye dayanarak, odalarımız tarafından düzenlenen kapasite raporları, Birliğimiz tarafından incelenerek onaylanır.

Ülkemizin sanayi hakkında bilgi üretebilecek tek veritabanı olan Sanayi Veri Tabanı’nın kaynağı, Kapasite Raporlarıdır. Birliğimiz uzmanları tarafından incelenen ve onaylanan kapasite raporlarında gerçekleştirilen en önemli değişiklik, ürünlerin, ana üretim makinelerinin ve ana hammadde kodlamalarının yapılmasıdır.

Ağustos 2010 itibarıyla, tüm odalarımız Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi üzerinden kapasite raporu göndermeye başlamıştır.

İdeal Tercüme Bürosu olarak tüm dillerde Kapasite Raporu Tercüme talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz.

Kapasite Raporu Tercümesi aşağıdaki sanayiler için gerekli olabilir:

1- GIDA SANAYİ

2- TEKSTİL SANAYİ

3- KERESTE VE MOBİLYA

4- KİMYA SANAYİ

5- PLASTİK SANAYİ

6- METAL VE MAKİNA SANAYİ

7- METAL OLMAYAN ÜRÜNLER SANAYİ

Daha fazla sorunuz varsa veya tercümeye ihtiyacınız varsa hemen bizimle iletişime geçin.

Tercüme taleplerinize anında cevap veriyoruz. 

Bültenimize Abone Olun

Haftalık bültenlerimize kaydolun.